nieuws

Autobezitters over bandenprikker in Hengelo: 'Dit moet een heel gefrustreerd persoon zijn'

De autobezitters die gisteren hun auto in de buurt van de Creatieve Fabriek in Hengelo parkeerden, kwamen vanochtend voor een onaangename verrassing te staan. Een bandenprikker veroorzaakte vele tientallen platte autobanden. "Ik zie hier het plezier en genot niet van in", reageert één van de getroffen autobezitters.
Een briefje op de deurmat van de buurtbewoners kondigde het onaangename nieuws al aan. "De politie verzocht mij om aangifte te doen als mijn banden ook lek waren gestoken, waarop ik direct naar mijn auto ben gaan kijken." Eén band van haar wagen moest het ontgelden.
In de Begoniastraat, Resedastraat en Salviastraat liet de bandenprikker een spoor van platte banden achter. De politie was vandaag druk met het onderzoeken van de lekke autobanden. De teller stond deze middag op zestig, maar er worden steeds meer getroffen banden ontdekt.

'Gefrustreerd persoon'

De buurtbewoners proberen een beeld te vormen van de dader. "Dit moet iemand zijn geweest die heel gefrustreerd of boos is. Iets anders kan ik niet bedenken."

Overlast

In de wijk was voorgaande jaren veel overlast van uitgaanspubliek dat via de buurt hun weg naar huis vond. "Dan werd er wel eens een autospiegel gesloopt, maar het ging de laatste jaren juist goed", aldus een buurtbewoonster.
Met de auto naar het werk zit er even niet in voor een getroffen bewoner. "Dat wordt vandaag niet wat. Morgen zie ik dan wel weer verder."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.