nieuws

Politie vermoedt brandstichting in Deventer, maar wil nog niet spreken van pyromaan

Autobrand in Deventer
Autobrand in Deventer © News United / Rens Hulman
Tientallen auto's gingen de afgelopen jaren in vlammen op in Deventer en ook de afgelopen maanden is het weer raak. Maar van een pyromaan wil de politie nog niet spreken.
"Een pyromaan is iemand met een ziekelijke neiging om auto’s in brand te steken. We weten niet of en hoe de recente branden in Deventer met elkaar te maken hebben, laat staan dat we met zekerheid iets over de motieven kunnen zeggen", laat een woordvoerder van de politie weten.
"De ervaring leert dat mensen uit verschillende motieven een auto in brand kunnen steken en dat voorvallen niet altijd met elkaar te maken hebben."

Brandstichting

Afgelopen nacht werd er brand gesticht tussen twee auto's aan de Ceintuurbaan, ter hoogte van de kruising met de Brinkgreverweg. Op precies dezelfde plek brandde een week eerder ook al een auto volledig uit en een maand eerder waren er ook al meerdere autobranden in Deventer. "Het onderzoek loopt nog, maar we gaan op dit moment wel uit van brandstichting."
Aanhoudingen voor de autobranden zijn nog niet verricht. De politie wil of kan niet zeggen of ze vermoeden of het om dezelfde dader gaat. "Dit onderzoeken we." 
Hoe de autobranden zijn aangestoken, wil de politie niet delen. "Daar doen we geen uitspraken over, omdat dit informatie is die vooral bij de dader bekend is. Dat delen we daarom niet." Wel laat de politie weten geen verband te zien met de autobranden in de gemeente Rijssen-Holten, waar vorige maand een aantal auto's in vlammen opging.

Sporenonderzoek
De politie doet sporenonderzoek en vraagt getuigen zich te melden.
"Zijn er mensen die gisteravond tussen 23.00 en 00.30 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Brinkgreverweg of de Ceintuurbaan? Of zijn er mensen in deze omgeving die camera’s hebben waarop rond dit tijdstip personen of voertuigen te zien zijn die mogelijk verband kunnen hebben met de brand? Via 0900-8844 komen we heel graag in contact met deze mensen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.