nieuws

Weer lekkage bij AkzoNobel Hengelo

AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel in Hengelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
Bij een boorhuisje van AkzoNobel net buiten Hengelo is gisteren een lekkage geweest. Hierbij kwam vijftig tot honderd kubieke meter zout water in een naastgelegen sloot terecht.
Een afgebroken nanometer in een boorhuisje aan de Twekkelermarkeweg veroorzaakte de lekkage. AkzoNobel onderzoekt hoe de drukmeter kon afbreken.

Ingedamd en leeggepompt

De naastgelegen sloot is ingedamd en leeggepompt. Wat de gevolgen voor de grond zullen zijn, is nog niet bekend. Een milieubureau zal de grond onderzoeken. "Vooralsnog lijkt de impact op de omgeving beperkt", laat een woordvoerder van AkzoNobel weten.
Eind april verwachtte AkzoNobel binnen een week over een nieuw transportleidingnetwerk te beschikken en daarmee klaar voor de toekomst te zijn.

Verscherpt toezicht

Vorige maand heeft Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) het verscherpte toezicht op AkzoNobel verlengd. AkzoNobel heeft de afgelopen jaren te maken gehad met lekkages in transportleidingen. Die lekkages zijn een groot probleem, onder meer in Twente, omdat ze de ondergrond verontreinigen.
Op 1 januari hadden de lekkages helemaal verleden tijd moeten zijn en er zijn grote verbeteringen vastgesteld door het SodM. Toch was er begin februari nog een lekkage.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.