nieuws

Jonge schatgravertjes uit Zwolle slaan slag van hun leven

Twee jeugdige schatgravertjes uit Zwolle hebben vanochtend de slag van hun leven geslagen. De vierjarige Olivier en tweejarig broertje Adrian ontdekten namelijk een heuse schatkist. Met daarin een grote partij chips, chocolade en drinken.
De broertjes gingen vanochtend op pad met vader Jachin, die er hobbymatig regelmatig met een metaaldetector op uit trekt. Zoals vanochtend bij de Doornspijkse zandvlakte bij ‘t Harde.

Bliepen
Toen de apparatuur begon te bliepen, sloegen de broertjes samen met hun vader vol adrenaline aan het graven. En legden ze een heuse schatkist bloot.

Urenlang zoet

Nadat de kist werd opengebroken, zijn de broertjes de koning te rijk bij de aanblik van een partij-chips, KitKat-chocolade en drinken. Daar zouden ze met z’n tweetjes heel wat uurtjes zoet mee zijn...

Korte duur

De euforie was echter slechts van korte duur. Toen vader Jachin de etiketten raadpleegde, bleek de uiterste houdbaarheidsdatum namelijk allang verstreken.

Feestje

Vader Jachin heeft wel een vermoeden hoe de schatkist ooit in de bodem belandde. “Ik denk er dat er iemand in 2010 een feestje voor kinderen heeft georganiseerd. Het was namelijk een houten schatkist met metalen gespen. Vermoedelijk hebben ze die schat nooit gevonden. Alle chipszakjes en chocolade waren nog keurig ingepakt. Goed tot circa 2011. Net als het drinken.”

Bewijs op foto
Om naderhand aan te kunnen tonen dat ze niet alleen maar aan het opscheppen waren over hun schat, heeft hun vader foto’s gemaakt. Volgens hem valt de kist van ellende uit elkaar en kan dus naar de schroot. “Erg zielig voor mijn jongens, maar ook de inhoud gaat de prullenbak in."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.