nieuws

Keolis niet te spreken over staking in Twente: 'Onbegrijpelijk'

Vervoersmaatschappij Keolis is niet blij met de busstaking in Twente. "We vinden het onbegrijpelijk dat er opnieuw gestaakt wordt", zegt woordvoerster Hanneke Ruiter.
Volgens de FNV vakbond staakt 90 procent van de buschauffeurs in de regio's Utrecht, Twente en Arnhem/Nijmegen.
"Staken doe je niet voor de lol", zegt Paula Verhoef, eerste onderhandelaar FNV Streekvervoer. "Maar in dit geval is er nog steeds geen keus. Reizigers moeten soms lang wachten als er weer een dienst uitvalt en missen aansluitingen."

Gesprekken gevoerd

De vervoerder heeft de vakbonden nog voor de stakingen gesproken. "We hebben de afgelopen dagen gesprekken gevoerd en concrete voorstellen gedaan om dichterbij elkaar te komen."
Op die voorstellen gingen de bonden dus niet in. Ruiter: "De vakbonden willen pas verder praten als de toezegging van elke tweeënhalf uur vijf minuten betaalde pauze komt."

Te gortig

Die eis van de vakbonden vindt Keolis veel te gortig. "Dit betekent dat je in drie jaar tijd van een loonsverhoging van 20 procent spreekt. Dat is veel te veel", stelt de woordvoerster.

Uitnodiging

Desondanks wil de vervoersmaatschappij in gesprek blijven met de bonden. "De uitnodiging om plaats te nemen aan de onderhandelingstafel blijft staan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.