nieuws

Bas Nijhuis haalt neus op voor prijs De Telegraaf

Scheidsrechter Bas Nijhuis uit Enschede weigert de prijs voor beste scheidsrechter van Nederland in ontvangst te nemen. Dat zei hij vanochtend in Goedemorgen Overijssel op Radio Oost. Nijhuis won het Gouden Kaart-klassement van De Telegraaf.
In een rubriek van De Telegraaf beoordelen ex-voetballers elke speelronde alle scheidsrechters van de Eredivisie. Nijhuis won het klassement met een nipte voorsprong op Danny Makkelie.

Weigeren van prijs

In maart vorig jaar gaf Nijhuis in het magazine Voetbal Inside al aan de prijs te weigeren als hij deze zou winnen. Vanochtend zei hij tegen presentator Bert van Losser dat hij dit ook echt doet. "Ik ben van mijn woord, dus je kan het wel invullen", zei hij refererend aan zijn uitspraak van vorig jaar.

Nijhuis en De Telegraaf

"De Telegraaf en ik hebben vanuit het verleden geen goed huwelijk. Het is verrassend dat ik deze prijs win", zegt Nijhuis. Meerdere malen schreef De Telegraaf negatief over Nijhuis en zijn stijl van fluiten en dat lijkt de basis voor het slechte huwelijk. "Mijn dag kan niet meer stuk", zegt hij sarcastisch als reactie op het winnen van het Gouden Kaart-klassement.. 

Analist bij de NOS

Nijhuis geeft bij Van Losser ook aan dat hij wel oren heeft naar een baan als scheidsrechters-analist bij de NOS: "We zijn aan het kijken hoe we dat kunnen invullen, het lijkt mij erg leuk om te doen. Er zijn veel analisten over voetballers maar nog niet over scheidsrechters, we gaan het zien." 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.