nieuws

Beelden vrijgegeven van verwaarloosde honden in Hof van Twente

Verwaarloosde honden in beslag genomen
Verwaarloosde honden in beslag genomen © Dierenbescherming
De Dierenbescherming heeft beelden vrijgegeven van de 47 honden die gisteren in beslag werden genomen in Hof van Twente. Op de beelden zijn de sterk verwaarloosde honden te zien in hun hokken.
De beelden zijn gemaakt door een inspecteur van de Dierenbescherming. Met de beelden kan aangetoond worden in welke omstandigheden de honden werden aangetroffen.

Aanhouding
De honden, voornamelijk bulldogs, zaten in een bedrijfspand in de gemeente Hof van Twente. Waar precies, is niet bekendgemaakt. Een 63-jarige man uit dezelfde gemeente is aangehouden voor illegale handel in honden en het onthouden van de nodige zorg. 
In de diepvries werd een dode pup en bedorven vlees gevonden.

Verwaarloosd

Veel honden waren sterk verwaarloosd. Ze hadden verwondingen, waren vermagerd en zaten onder de ontlasting. Onder de 47 honden waren 24 puppy's. Twee ervan waren er heel slecht aan toe en het is nog maar de vraag of ze overleven. "Na uitgebreid onderzoek stelde een dierenarts vast dat de honden onmiddellijk weg moesten en betere huisvesting en zorg nodig hadden", laat de dierenbescherming weten. 
De honden zijn ondergebracht bij een opvangadres waar ze de juiste zorg krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.