nieuws

Nieuw zwembad Vriezenveen toch op oude plek

Nieuw zwembad op oude plek
Nieuw zwembad op oude plek © Emiel Geerding
De Stamper in Vriezenveen wordt vernieuwd en blijft het overdekte zwembad, Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop en openluchtbad De Groene Jager in Den Ham worden gerenoveerd. Dat akkoord hebben GemeenteBelangen Twenterand en de ChristenUnie bereikt.
Gezien de financiële situatie van de gemeente Twenterand en de nog steeds oplopende tekorten in het sociale domein, hebben de partijen gekozen voor deze oplossing.

Renovatie niet mogelijk

Zowel een overdekt zwembad op locatie Vriezenveen-Noord als een binnen-/buitencombinatie in Vroomshoop blijken duurder en brengen meer risico’s met zich mee dan nieuw te bouwen bij De Stamper. Met name de aanwezige infrastructuur aldaar, eigendom van gronden en de aanwezige voorzieningen met maatschappelijke perspectieven geven de doorslag.
Er is overwogen zwembad De Stamper te renoveren, maar dit is gezien de technische staat niet langer mogelijk en zelfs onveilig, zo is afgelopen weken duidelijk geworden uit een rapport van Oranjewoud en technische inspecties. "Dit leidt tot de keuze voor nieuwbouw op de locatie van De Stamper waarbij gestreefd wordt naar een 3-baden concept", laten de partijen weten. 

'Open bestuursstijl'
GBT en ChristenUnie zijn nog aan het praten over het coalitieakkoord, maar brengen dit deelakkoord nu al naar buiten. Een 'veranderende en open bestuursstijl', noemen de partijen het. "De verbetering in relaties met inwoners, organisaties en bedrijven zal zichtbaar moeten worden. Er wordt gestreefd naar een gemeente die meedenkt, drempels verlaagt, participeert en initiatieven faciliteert. Open communicatie is daar een belangrijk onderdeel van."
Zo maakten beide partijen enkele weken geleden al bekend wie de kandidaat-wethouders zijn.
Fractievoorzitters Mark Paters en Gerjan Smelt zijn verheugd met de instemming van de beide fracties over het zwembaddossier. Wat beide heren betreft, zal dit onderwerp daadkrachtig worden opgepakt en nog dit jaar aan de gemeenteraad worden voorgelegd.
De onderhandelingen zijn nog niet afgerond, maar er worden geen onoverkomelijkheden meer verwacht. Ook niet op het gebied van de pilot van koopzondagen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.