nieuws

Horecaondernemer Sahin over Deventer synagoge: "Ben met niemand in onderhandeling"

Synagoge Deventer
Synagoge Deventer © Google Streetview
Horecaondernemer Ayhan Sahin lijkt de Deventer synagoge in de Golstraat voorlopig niet te willen verkopen. "We zijn met niemand in onderhandeling over een verkoop. We hebben dit pand met het volle verstand gekocht."
Sahin, sinds januari dit jaar eigenaar van de synagoge, bevestigt dat zijn advocaat de Joodse gemeenschap Beth Shoshanna via brief heeft laten weten dat ze per 17 juni uit het gebouw moeten.

Vijf ideeën

De ondernemer is niet in gesprek met de Joodse gemeenschap over de eventuele terugkoop van het pand en lijkt daar voorlopig ook niet aan te willen beginnen. "Ik heb vijf ideeën voor dit pand. Vier daarvan passen binnen het huidige bestemmingsplan, voor de vijfde is een bestemmingsplanwijziging nodig."
Dat vijfde idee is de veelbesproken foodhall. "Dat vind ik zelf het leukste idee. We krijgen groen dan wel rood licht over of dit mag. Als het niet mag, hebben we nog vier andere plannen voor het pand."

Mogelijk meer dancefeesten

In juni worden twee dancefeesten georganiseerd in de synagoge. "Het is beleid van de gemeente om het gebied bruisend te maken", zegt Sahin. "Dit past daar juist goed in."
Sahin sluit niet uit dat er meer soortgelijke feesten worden georganiseerd in de toekomst. "Dat gaat allemaal via mij. Ik heb gekeken wat er in het verleden allemaal is georganiseerd", zegt hij. "Ik hoop uiteindelijk dat de foodhall er komt, dan heb je ook geen geluidsoverlast."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.