nieuws

Langs de slager op zondag, dat kan straks in de gemeente Wierden

koopzondag beleid
koopzondag beleid © Jolande Verheij
Op zondag naar de slager voor kipfilet? Het mag straks eindelijk in Wierden en Enter. Dat staat in het nieuwe coalitieakkoord dat vandaag werd gepresenteerd.
In het nieuwe coalitieprogramma van Nieuw Enter Wierden (NEW) en CDA Wierden-Enter staat dat winkels op maximaal 12 koopzondagen per jaar open mogen. Winkels die levensmiddelen verkopen, mogen elke zondag van 12.00 tot 18.00 uur open, behalve op de christelijke feestdagen.

Trucjes

De discussie over de koopzondagen speelt al langer in Wierden en Enter. Winkels in de gemeente mochten tot voor kort niet open op zondag. Een aantal daarvan wilden dat wel en probeerden via evenementenvergunningen hun winkel op zondag te openen.
Zo organiseerde kledingwinkel Roetgerink op zondag 1 oktober een modeshow en ook de Albert Heijn in Enter organiseerde een speciaal evenement om zo tijdens de kerstdagen de winkel te kunnen openen. Deze trucjes hoeven nu niet meer. 

Standpunt

Nieuw Enter Wierden pleitte al voor een zondagopenstelling, terwijl CDA lange tijd tegen was. Maar bij de verkiezingen van afgelopen maart bleek de christelijke partij zijn standpunt te hebben bijgesteld.
De verordening die nodig is voor de koopzondagen wordt in het najaar vastgesteld. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.