nieuws

Veel (water) drinken en goed insmeren tijdens bloedhete editie Dauwpop Hellendoorn

Het is de tweede keer dat Dauwpop niet op Hemelvaartsdag maar op zaterdag wordt gehouden. Veel drinken en goed insmeren is belangrijk tijdens het bloedhete festival.
Twee jaar geleden viel Hemelvaartsdag op 5 mei. Het festival in Hellendoorn zou dan tegelijk met Bevrijdingspop in Zwolle worden gehouden. De organisatie besloot daarop het festival te verplaatsen naar zaterdag. Dat bleek zo goed te bevallen omdat het nu eens niet in de meivakantie viel waarin veel mensen op vakantie waren. Vuistregel voor de organisatie is nu dat als Hemelvaartsdag vroeg valt in mei het festival op een zaterdag achterin de maand wordt gehouden. 

Line Up

Bekende namen in Hellendoorn zijn o.a. Kensingston, Triggerfinger, Bökkers en Lil' Kleine. De 13.000 bezoekers kunnen daarnaast ook kijken en genieten van dj's, alternatieve gitaarrock en hiphop.

Bloedheet

Met een temperatuur van zo'n dertig graden is het zaak veel (water) te drinken en goed in te smeren. Volgens medeorganisator Frank Satink is het echter niet te warm: "we hebben veel schaduw op het terrein omdat het een bosachtige omgeving is. Daarnaast staat er een lichte bries, het is eigenlijk best wel lekker."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.