nieuws

Op Curaçao dood gevonden Hengelose zou net terugkeren naar Nederland

Willemstad op Curaçao, de plek waar Iris uit Hengelo en echtgenoot Bart de tijd van hun leven hadden
Willemstad op Curaçao, de plek waar Iris uit Hengelo en echtgenoot Bart de tijd van hun leven hadden © Thinkstock / Jared_Sislin_Photography
Ze zouden net terugkeren naar Nederland. Waar Iris Homan zou beginnen aan – zoals ze dat zelf noemt – een nieuwe uitdaging. Maar vlak voor terugkeer vindt de Hengelose op haar geliefde Curaçao de dood. Echtgenoot Bart D. is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Iris.
Het onderzoek van justitie richt zich op overmatig drank- en drugsgebruik door het echtpaar. Iris’ stoffelijk overschot werd gevonden in een zwembad.

Marine
De twee waren gestationeerd in de Caraïben, waar ze de kost verdienden als logistiek medewerkers voor de Koninklijke Marine.

Tijd van hun leven

Korporaal Iris en Apeldoorner Bart hadden er de tijd van hun leven, zo blijkt uit de vele foto’s die Iris op haar Facebookpagina plaatste. Vorig jaar traden ze in het huwelijk. Geheel in stijl: op een parelwit strand en een Amerikaanse oldtimer als trouwauto.

Feestje
Vorige week gingen ze samen naar een feestje van vrienden. Toen Iris op een gegeven moment zoek was, ging men op onderzoek uit. Haar ontzielde lichaam werd vervolgens aangetroffen in het zwembad bij het huis van de vrienden. Het was D. die zelf de politie alarmeerde. Reanimatie mocht niet meer baten.

Nadat een week lang allerlei getuigen werden gehoord, werd echtgenoot Bart aangehouden. Hij wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de dood van Iris dan wel nalatigheid.

Nieuwe uitdaging
Iris stond aan de vooravond van haar terugkeer naar Nederland en was van plan de marine de rug toe te keren. Op internet liet ze weten dat ze toe was aan “een nieuwe uitdaging” in haar leven. Zo was ze van plan een LOI-cursus tot directiesecretaresse/managementassistent te volgen.
De voorlopige hechtenis van Bart D. is geschorst zodat hij in Nederland de uitvaart van Iris kan bijwonen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.