nieuws

Speel je fit met de app Happy Life van Sportbedrijf Deventer

Eerst buitenspelen, daarna de beloning achter de computer
Eerst buitenspelen, daarna de beloning achter de computer © RTV Oost
De verwachtingen bij Sportbedrijf Deventer over de app Happy Life zijn hooggespannen. "Onze ambitie is om het over heel Nederland uit te rollen", zegt projectleider Mark Wuestman. "Speel je fit met een app. Wij denken echt dat dit het is."
De app Happy Life: eerst maar eens uitleggen wat dat is en wat je ermee kunt doen. Happy Life is gekoppeld aan de populaire game Minecraft. In Minecraft kun je je eigen wereld bouwen. Dat kan met Happy Life ook.

Bouwstenen verzamelen

Met Happy Life kun je bijvoorbeeld de stad Deventer nabouwen. Om dit te kunnen doen, moet je bouwstenen verdienen. Die verzamel je door buiten te gaan spelen met je mobieltje op zak. In je mobieltje meet een stappenteller hoeveel je beweegt. En hoe meer je beweegt, hoe meer bouwstenen je verdient. Je kunt je dus fit spelen. 
Happy Life is ontwikkeld door Sportbedrijf Deventer. "Wij denken echt dat we kinderen hiermee in beweging kunnen krijgen. Dat is ook wel gebleken tijdens de proefperiode", zegt Wuestman.
"Meer dan tachtig procent van de kinderen beweegt te weinig", weet Wuestman. "Wij hebben jarenlang geprobeerd om kinderen achter de computer weg te krijgen. Dat doen we niet meer. Met Happy Life gaan we mee in hun beleving."

Olympisch zwemkampioen

De app werd vandaag officieel gelanceerd. In het centrum van Deventer. Onder anderen olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband was bij de lancering aanwezig. Hij draagt de app een warm hart toe. Ook Van den Hoogenband vindt dat kinderen meer en vaker buiten moeten spelen.
Een aantal kinderen speelt het spel al wat langer. Ze zijn enthousiast.
Tekst gaat verder onder de video
Instart
Wuestman verwacht dat kinderen in Almelo de volgende zijn die hun stad kunnen nabouwen door veel buiten te spelen. "Daarna is waarschijnlijk Enschede aan de beurt. Er zijn ook heel veel sportbedrijven binnen en buiten de provincie geïnteresseerd in de app."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.