nieuws

Politiek is bezorgd over gevolgen Duitse stroomtransportleiding voor Twents natuurgebied

Politiek is bezorgd over Duitse stroomtransportleiding langs Twents natuurgebied
Politiek is bezorgd over Duitse stroomtransportleiding langs Twents natuurgebied © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Statenfracties van CDA en VVD maken zich zorgen over de Duitse stroomtransportleiding en de gevolgen voor het Natura2000 gebied in de gemeente Dinkelland. Stroombeheerder Amprion sluit niet uit dat de aanleg van de transportleiding A-Nord consequenties heeft voor het gebied.
De voorkeur van Amprion heeft een corridor die tussen Denekamp en De Lutte op een paar honderd meter langs de grens en delen van het Natura 2000-gebied loopt. Hoe de leiding precies gaat lopen, is nog niet duidelijk. A-Nord moet vanaf 2025 stroom die door windmolens aan de Duitse Noordzeekust wordt opgewekt naar het Rijnland transporteren via zes ondergrondse kabels.
CDA en VVD vragen aan het college van Provinciale Staten of de provincie al bekend is met deze plannen en of er al contact is geweest met de Duitse netbeheerder. Ook willen de Statenfracties weten of het de taak is van de provincie om erop toe te zien dat het natuurgebied geen schade oploopt en hoe ze dit dan denkt te doen.
Ook willen de fracties weten of het college overweegt een milieueffectrapportage te laten uitvoeren en zo ja, op welke termijn dit gaat gebeuren. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.