nieuws

Voetbalclub DETO Vriezenveen aangeslagen na vechtpartij met Groningen supporters

"Dit hebben we in de bijna 70 jaar dat onze club bestaat nog nooit meegemaakt", zegt voorzitter Arjan Gooselink van DETO. "De vechtpartij van zaterdag past absoluut niet bij onze club. We zijn boos en teleurgesteld, omdat onze gasten uit Groningen geen enkel respect toonden. Zelfs niet voor het feit dat er ook vrouwen en kinderen in het publiek aanwezig waren."
Bij DETO in Vriezenveen reageren bestuurders, supporters en spelers aangeslagen na de vechtpartij die gisteren tijdens de wedstrijd tussen DETO Twenterand en VV Groningen ontstond. In de tweede helft van de verlenging sloeg de vlam in de pan, toen sommige VV Groningen supporters op de vuist ging met publiek van DETO. Bij de vechtpartij vielen enkele lichtgewonden, onder wie vrouwen en kinderen.

Knokpartij niet te voorkomen

Ook secretaris John van Mil heeft geen goed woord over voor de supporters van de bezoekende partij."We wisten van de politie dat er enkele supporters van de harde kern van FC Groningen met onze tegenstanders mee zouden reizen. We hebben ze netjes ontvangen en een eigen vak voor ze vrij gemaakt. Dat het zo uit de hand is gelopen, is enorm verdrietig en past niet bij onze club."
Volgens een supporter van DETO, die de vechtpartij van dichtbij heeft gezien, zag je al aankomen dat het mis zou gaan. "Ze kwamen al met drank op binnen. Dat volk was er gewoon op uit. Ze stonden ons al voor de wedstrijd uit te dagen."

Ingrijpen KNVB

De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft alle beschikbare videobeelden van omstanders opgevraagd. De voorzitter van DETO heeft geen idee wat zijn club had kunnen doen om de vechtpartij te voorkomen. "Je hebt dit soort dingen als amateurclub niet in de hand, maar ik heb inmiddels ook begrepen dat dit soort incidenten zich vaker voor hebben gedaan bij deze club. Als dat zo is moet de KNVB ingrijpen, want dan hoort een club niet thuis in de KNVB competitie."
DETO won de wedstrijd tegen VV Groningen en mag volgende week de finale tegen Xerxes DZB uit Rotterdam spelen om een plek in de hoofdklasse te verdienen. "Een mooi resultaat, maar we hebben een paar dagen nodig om over het tumult heen te komen en ons op de finale te verheugen", zegt secretaris Van Mil. "Wat nu overheerst is een zwarte dag voor Vriezenveen, voor DETO en zeker voor het voetbal."  
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.