nieuws

Ook telers in Overijssel merken dat zomerfruit steeds populairder wordt

Sommige telers schuwen de publiciteit, want ze kunnen de belangstelling gewoon niet aan. Het zomerfruit wordt steeds populairder. Ook bij de telers in Overijssel.
"Voor de blauwe bes is het nu nog te vroeg", zegt Johanneke Vrielink van de Greftenhoeve in Vriezenveen De Pollen. "Die hebben nog een rood kontje, zoals we dat noemen, en ze zijn nu nog erg zuur."

Bijna klaar

De rode bessen en kruisbessen zijn overigens al bijna klaar om geplukt te worden. "Een tijdje geleden hebben we al de folders laten drukken, waarin staat dat vanaf 15 juni deze bessen geplukt kunnen worden. Je weet dat gezien het klimaat van tevoren natuurlijk nooit zeker, maar deze keer klopt het aardig", vertelt de teelster.
De telers merken goed dat het zomerfruit als aardbeien en bessen steeds meer aftrek vindt. "Gezond leven is steeds meer een item. Vroeger waren het de appels en peren, nu zijn de mensen ook steeds meer van het gemak en dan neem je toch gauw een bakje bessen of aardbeien mee uit de supermarkt."

Nationale dag van de blauwe bes

Komende vrijdag begint dus de pluk van rode bessen en kruisbessen. Voor de blauwe bessen is een nationale dag in het leven geroepen. "Op zaterdag 14 juli zetten de meeste telers van blauwe bessen hun deuren open, zodat iedereen kennis kan maken met deze heerlijke fruitsoort."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.