nieuws

Voetbalbond KNVB buigt zich over eventuele straffen na veldslag bij DETO

Tientallen supporters gingen bij DETO Twenterand met elkaar op de vuist
Tientallen supporters gingen bij DETO Twenterand met elkaar op de vuist © Sportfoto-oost/Ron Jonker
Waarschijnlijk wordt eind deze week al duidelijk of de nationale voetbalbond KNVB maatregelen neemt naar aanleiding van de uit de hand gelopen wedstrijd tussen DETO en vv Groningen. Bij het duel in de nacompetitie gingen tientallen supporters met elkaar op de vuist.
Volgens de reguliere procedure moet de scheidsrechter vandaag rapport uitbrengen over de wedstrijd en de ongeregeldheden, waarmee dat gepaard ging.

Aanklager

De aanklager van de KNVB neemt naar aanleiding van dit rapport vervolgens een besluit of er disciplinaire straffen volgen. “Doorgaans neemt dat wat meer tijd in beslag, maar omdat er in deze fase van de competitie minder wedstrijden plaatshebben, verwacht ik nu wat eerder uitsluitsel daarover”, zegt een woordvoerder van de KNVB. “Mogelijk zelfs eind deze week al.”

Grote belangen
De zegsman erkent overigens dat er in de nacompetitie doorgaans wat meer rellen en opstootjes plaatshebben. Dat heeft volgens hem alles te maken met de belangen die er op het spel staan zoals promotie en degradatie. “Er komt dan uiteraard meer spanning en emotie bij kijken.”

Apart supportersvak
Het bestuur van DETO liet eerder al tegenover RTV Oost weten dat het juist alles had gedaan om rellen te voorkomen. Omdat er vooraf al geluiden waren dat er hooligans naar Vriezenveen zouden afreizen, was er speciaal voor de bezoekers een apart supportersvak gecreëerd.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.