nieuws

Uitkomst poll: Overijssel juicht het hardst voor die Mannschaft

In Overijssel juichen we tijdens het WK Voetbal het hardst voor die Mannschaft. Dat blijkt uit de poll van de regionale omroepen en de NOS.
Landelijk gezien kan het elftal van België rekenen op de meeste sympathie van de Nederlandse voetbalsupporters. Ruim 18.000 mensen reageerden op de vraag voor welk land ze zijn nu Nederland niet meedoet.
Zo'n 30 procent antwoordde dat ze voor België zijn. Duitsland krijgt steun van ruim 18 procent. Het derde land is Marokko: ruim vier procent zegt voor Marokko te zijn. Overigens gaf 16,5 procent aan geen voorkeur te hebben.

Top 10 van landen waar we voor juichen

1. België 30,4 %
2. Duitsland 18,6 %
3. geen voorkeur 16,5 %
4. Marokko 4,3 %
5. Engeland 4 %
6. IJsland 3,2 %
7. Brazilië 2,7 %
8. Spanje 2,5 %
9. Argentinië 2,4 %
10. Frankrijk 2,3 %

Regionale verschillen

Als we kijken naar regionale verschillen dan blijkt dat supporters van FC Twente de enige zijn die in meerderheid voor Duitsland zijn. Bij FC Emmen, VVV Venlo en Roda JC is de steun voor die Mannschaft ook aanzienlijk, maar zelfs daar krijgt België nog net wat meer sympathie.

Zuiden juicht voor de Belgen

Hoe verder naar het zuiden, hoe meer mensen massaal achter België staan: 70 tot 80 procent van de supporters van Willem II, NAC Breda, PSV en MVV Maastricht geeft aan de Belgen te steunen.

Het elftal van Marokko krijgt relatief de meeste steun van aanhangers van ADO Den Haag en FC Utrecht, circa 14 procent van die supporters is fan van Marokko.
De eerste wedstrijd van Marokko is morgenmiddag, tegen Iran. Voor Duitsland begint het WK zondag tegen Mexico, België speelt maandag tegen Panama.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.