nieuws

Elke zondag winkelen in Zwolle stap dichterbij met collegevoorstel

Winkels open op zondag, een item waar veel gemeenten mee worstelen. In Zwolle is de koopzondag een heel stuk dichterbij gekomen: het nieuwe college stelt de gemeenteraad voor om de winkeliers vanaf augustus zelf te laten bepalen of ze open gaan op zondag.
En met dat voorstel is een groot deel van de winkeliers heel blij. Ook Gerard van Dooremolen, voorzitter van winkeliersvereniging Citycentrum, reageert opgetogen. "Maar nu moeten we aan de slag om een aantrekkelijk programma te gaan maken voor de zondag, waar de winkeliers ook in meegaan."
Door voor de bezoekers een mooi programma op gebied van cultuur, entertainment en winkelen neer te zetten moet de zondag ook gaan leven. "Daarin moeten we dus samen op gaan trekken. We hebben de komende tijd veel werk te doen om iets neer te zetten."
Niet alle ondernemers zullen staan te juichen om het nieuws, er is een aantal dat op zondag niet open wil. Mede daarom laat het college de keuze aan de ondernemers zelf om al dan niet op zondag open te gaan. "Belangrijk is om begrip voor elkaar's keuze te hebben", zegt Van Dooremolen. "Ook voor de ondernemers die er voor kiezen niet open te gaan."
De gemeenteraad van Zwolle moet nog wel akkoord gaan met het voorstel van het college. Dat lijkt een formaliteit: de coalitie heeft een meerderheid in de gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.