nieuws

CDA Overijssel wil subsidie voor kleine evenementen behouden

CDA Overijssel wil dat de subsidieregeling blijft bestaan
CDA Overijssel wil dat de subsidieregeling blijft bestaan © RTV Oost
De provinciale regeling voor kleinere evenementen moet in stand blijven, dat wil CDA Overijssel. "De kleine evenementen leveren een belangrijke bijdrage aan het aantrekkelijke karakter van Overijssel bij de samenleving en toeristen", schrijft de partij in een persbericht.
Daarnaast zijn de kleinere evenementen volgens de fractie ook belangrijk voor de sociale contacten tussen de deelnemers en vrijwilligers van deze evenementen. Daarom wil het CDA de subsidie ook in de nieuwe Statenperiode behouden.
Organisatoren van evenementen weten de subsidiepot, die telkens is gevuld met 50.000 euro, goed te vinden. Bij elke nieuwe ronde is de bodem van de pot al snel in zicht.

Evaluatie

De subsidieregeling moet volgens het CDA niet blindelings worden verlengd. De huidige opzet moet eerst worden geëvalueerd. "De fractie is vooral benieuwd of het huidige budget voldoende is, of de regeling voldoet aan de wensen vanuit de Overijsselse samenleving en hoe de regeling nog beter aan kan sluiten op die wensen”, aldus CDA'er Susan Faal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.