nieuws

Streekvervoer staakt vanaf maandag voor onbepaalde tijd

Bus
Bus © RTV Oost
De leden van FNV Streekvervoer leggen vanaf aanstaande maandag het werk in heel Nederland voor onbepaalde tijd neer. Dat betekent dat er direct na de periode van herexamens in het middelbaar onderwijs in heel Nederland nauwelijks tot geen streekbussen en regionale treinen zullen rijden.
Werkgevers in het streekvervoer weigeren volgens de vakbond duidelijke afspraken te maken in de cao over vermindering van de werkdruk en loonsverhoging voor alle werknemers in het openbaar vervoer.

"Ze kiezen zelf voor verharding"

Volgen FNV-onderhandelaar Paula Verhoef kiezen de vervoerders met deze houding zelf voor een verharding van de acties in het streekvervoer. "Staken doe je niet voor de lol. Maar in dit geval is er nog steeds geen keuze." 
Twee verkenners doen sinds vorige week een poging om alsnog tot een oplossing te komen. Zij krijgen deze week nog de tijd om de werkgevers in beweging te krijgen om concrete afspraken te maken.

Onbepaalde tijd

Lukt dat niet, dan leggen werknemers in het streekvervoer vanaf maandagochtend het werk voor onbepaalde tijd neer. De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.