nieuws

Hardenberg en Dedemsvaart gaan alvast proefdraaien met koopzondagen

Koopzondag winkelstraat winkels
Koopzondag winkelstraat winkels © RTV Oost
Winkels in Hardenberg en Dedemsvaart mogen de komende zomerperiode drie koopzondagen open. Dat is vooruitlopend op een proef die de gemeente vanaf 1 september start om te kijken hoe koopzondagen in de gemeente worden beleefd.
Op dit moment mogen alleen winkels op campings en recreatieterreinen op zondag open. Het gemeentebestuur wil daar verandering in brengen. In het nieuwe coalitieakkoord is afgesproken dat vanaf september 2019 winkeliers de mogelijkheid krijgen om op zondag open te gaan. Deelname is niet verplicht.

Afspraken koopzondag

Supermarkten in Hardenberg of Dedemsvaart mogen op zondagmiddag om de week open. Voor de overige middenstand geldt dat de winkels drie tot vijf keer per jaar op zondag open mogen. De gemeente gaat het plan voor de zondagsopenstelling in overleg met verschillende partijen vorm geven. Er komen gesprekken met ondernemers, omwonenden van winkelcentra, religieuze en maatschappelijke instanties.
Vooruitlopend op die proefperiode wil het college, met het oog op het toeristenseizoen, al de komende zomerperiode ervaring opdoen met koopzondagen in Hardenberg en Dedemsvaart.

Evaluatie

Na de zomer van 2019 wordt de zondagsopenstelling geëvalueerd. In het najaar van 2019 doet het college een voorstel voor het al dan niet definitief openstellen van winkels op zondag en op welke manier.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.