nieuws

Jazzrock-drummer Maurice tourt wereld over, maar speelt vanavond eindelijk in zijn geliefde Twente

Als drummer is hij vanzelfsprekend verrekte handig met stokjes. Wel een uitkomst, gezien het tourschema van de band waarin hij speelt. Want tijdens de optredens in het buitenland moet er regelmatig met stokjes worden gegeten. Bij hoge uitzondering speelt Maurice Slot (30) vanavond een thuiswedstrijd in zijn geboortestreek. “Het belooft een klein familiefeestje te worden.”
De begenadigde slagwerker is geboren en getogen in Westerhaar, waar hij bij de christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria als jong knaapje voor het eerst op de trom sloeg. Waarvan vader Hans ook al jaren lid was. Een typisch geval dus dat hij het met de welbekende Brinta-lepel kreeg ingegoten.

Jazzrock

Tijdens zijn studie aan het conservatorium van Rotterdam richtte hij september 2014 samen met jaargenoten de band Marutyri op. Het klinkt als een heavy-metalband, maar het gaat hier om pure jazzrock. Fusion in de stijl van de huidige jazzy sensatie Snarky Puppy.

Hele wereld over

En vervolgens ging het allemaal razendsnel. De formatie was op een gegeven moment zo ongeveer huisband van kijkcijferkanon De Wereld Draait Door en er volgden talloze optredens. “We hebben al gespeeld op het North Sea Jazz Festival en hebben getourd door Canada, China, Maleisië en diverse Europese landen.”
Tekst gaat door onder het filmpje

Nieuwe tour
Marutyri timmert volop aan de weg. “We hebben twee albums en EP uitgebracht, ons laatst uitgebrachte album ‘Creation of the Invisible’ is sinds kort ook verkrijgbaar op vinyl en volgende maand gaan we voor een nieuwe tour opnieuw naar Canada.”

Gratis optreden
Maar eerst volgt het optreden vanavond bij Metropool in Hengelo, waar de band een gratis optreden verzorgt in het muziekcafé.

Veel zin in

Maurice heeft er veel zin in: “We hebben hier nog maar één keer eerder opgetreden in mijn geboortestreek. Dat was twee jaar geleden in Enschede. Voor mij maakt het extra leuk.”

Familiefeestje

Want het kon vanavond weleens gezellig druk worden: “Het belooft een klein familiefeestje te worden. Ik zou best veel vaker in Twente willen optreden. Dat voelt toch altijd aan als een thuiswedstrijd.”
Het optreden vanavond begint om 20.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.