nieuws

Expeditie Oost: Starters gemeente Tubbergen op de woningmarkt ontwikkelen eigen woonlocatie

De groep starters op de woningmarkt die vorig jaar samen een bouwplan ontwikkelden voor de locatie De Marke in Tubbergen heeft groen licht gekregen van de gemeente. Dat betekent dat de er binnenkort begonnen kan worden met de bouw van zes starterswoningen.
Dat er een grote vraag is naar starterswoningen in de gemeente Tubbergen is geen nieuws. De manier waarop deze bouwlocatie ontwikkelt is door de starters zelf is nog nooit eerder gebeurd in deze gemeente.

Starters aan het woord

"Bij De Marke is een vorm van sociale projectontwikkeling gehanteerd waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. De groep kwam met mooie plannen over ‘een’ ontwikkellocatie voor starters en is in de afgelopen maanden veel in gesprek geweest met ons", aldus Erik Volmerink, wethouder gemeente Tubbergen.

Mooi begin

"Het is een mooie proces geweest en met de zes kandidaten was het prima samenwerken. We worden straks buren en de eerste goede contacten zijn zeker gelegd", aldus starter Gijs Heerts.

Zelf alles bedenken

"Ik huur al een aantal jaren een woning in de gemeente Tubbergen maar dat is toch een beetje geld weggooien. Ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen. Straks heb ik een betaalbare koopwoning die ik ook nog een zelf heb mogen ontwerpen", aldus starter Marly Stopel.

De burger beslist

"De manier waarop deze groep het heeft aangepakt, past uitstekend binnen het proces Mijn Dorp 2030. Dat is ook de reden waarom het college, hoewel het beleid in Tubbergen gericht is op gelijke kansen voor belangstellenden om een bouwkavel te kopen, heeft besloten om hiervan af te wijken en samen met de jongeren in zee te gaan voor de woningbouwontwikkeling op het terrein van De Marke", aldus Volmerink.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.