Nieuws
Nieuws
Regio
Regio
Sport
Sport
Meest Gelezen
Meest Gelezen
Het weer vandaag
Weer
fullscreen

Voorlopig geen hypermarkt Steenwijk

Geplaatst 06 jan 2012 - 16:22
Gewijzigd 21 mrt 2013 - 13:08

Steenwijkerland heeft de eerste plannen voor een hypermarkt langs de A32 bij Steenwijk afgewezen. De plannen van de projectontwikkelaar en het bestemmingsplan van de gemeente liggen nog te ver uit elkaar.

De projectontwikkelaar wil op het nieuwe bedrijventerrein Eeserwold een groot winkelpark bouwen, zoals die in de Verenigde Staten en Frankrijk zijn gebouwd. In het winkelcentrum zouden onder meer winkels, bouwmarkten, een grote supermarkt en verschillende recreatiemogelijkheden moeten komen. De afgelopen maanden zijn meerdere gesprekken gevoerd tussen de ontwikkelaar en de gemeente over de plannen. De plannen passen niet in het bestemmingsplan van Steenwijkerland. Ook moet de komst van een hypermarkt niet een leegloop van de binnenstad van Steenwijk tot gevolg hebben. De projectontwikkelaar zegt nu te weten wat de gemeente wel of niet toestaat en gaat daarmee aan de slag. Hij verwacht binnen een paar weken een nieuw plan bij de gemeente Steenwijkerland te kunnen neerleggen.

Toon reacties

Gerelateerde artikelen:

Winkeliers Steenwijk teleurgesteld over vergunning hypermarkt

Hypermarkt Steenwijk kan doorgaan

Hypermarkt in Steenwijk wordt één winkel met één exploitant

Nieuws


Nieuwe items worden geladen

laden

www.rtvoost.mobi maakt gebruik van cookies

Cookies die op rtvoost.nl en rtvoost.mobi worden gebruikt zijn bedoeld voor het beheer van statistieken, advertenties en social media. Door akkoord te gaan krijg je de website te zien zoals we die bedoeld hebben. Meer weten? Klik op informatie.

Informatie