Nieuws
Nieuws
Regio
Regio
Sport
Sport
Meest Gelezen
Meest Gelezen
Het weer vandaag
Weer
Seine mag zich in dit pand vestigen
Foto: Google Streetview fullscreen

Fietsenwinkel mag ondanks klacht ondernemersvereniging naar centrum Wijhe

Geplaatst 15 feb 2017 - 17:35

Roy Seine mag, ondanks een klacht van de ondernemersvereniging in Wijhe, toch met zijn fietsenwinkel verhuizen naar het centrum van Wijhe. De vereniging Gastvrij Wijhe wilde de komst tegenhouden, omdat het verkopen van fietsen niet binnen de afgesproken visie op het winkelcentrum zou passen.

De ondernemersvereniging merkt volgens het college van burgemeester en wethouders terecht op dat het compact houden van een winkelcentrum belangrijk is voor het behoud van een aantrekkelijk winkelklimaat. Toch vindt het college dat er goede redenen zijn om mee te werken aan dit specifieke plan.

 

"Het pand heeft de bestemming ‘bedrijf’ in het bestemmingsplan Wijhe. Binnen deze bestemming is een rijwielherstelbedrijf toegestaan, maar detailhandel niet. De afwijking van het bestemmingsplan geldt dan ook alleen voor de verkoop van fietsen en aanverwante artikelen."

Verhuizing
Het huidige pand van de fietsenwinkel is te klein geworden. De ondernemer heeft bij de gemeente aangegeven dat er geen ander pand is waar hij zijn fietsenwinkel zou willen vestigen.

Wethouder Herman Engberink: “Wij zijn nog steeds van mening dat het belangrijk is om compacte winkelgebieden te houden om versnippering tegen te gaan. Ook hechten wij veel waarde aan de samenwerking met Gastvrij Wijhe. Wij zullen hen ook in de toekomst, net als in het verleden, blijven benaderen om hun visie. In dit specifieke geval zijn er voldoende redenen om de omgevingsvergunning te verlenen.”