Nieuws
Nieuws
Regio
Regio
Sport
Sport
Meest Gelezen
Meest Gelezen
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Bert Boerman (archieffoto)
Foto: Flickr Creative Commons / Sebastiaan ter Burg fullscreen

Gedeputeerde Boerman over provinciale bijdrage aan rijkswegen: "Het is eigenlijk gek"

Geplaatst 15 feb 2017 - 17:37
Gewijzigd 15 feb 2017 - 17:58

"Het blijft natuurlijk gek dat we als provinciale overheid moeten investeren in rijkswegen." Dat zegt gedeputeerde Boerman van provincie Overijssel. 

Gisteren bleek dat Overijssel als provincie naar verhouding het meest bijdraagt aan investering van het rijk in infrastructuur. 

'Rijksoverheid moet investeren'

"Wij doen dat, omdat we onze eigen economie hier zo belangrijk vinden", legt Boerman uit. "Maar het is eigenlijk te gek. De rijksoverheid zal moeten willen investeren in de rijkswegen waar zij de bezitter van zijn."

Boerman verwacht dan op termijn ook dat het rijk zijn verantwoordelijk neemt. "Als ik kijk naar de N50 en de N35 moet het rijk echt over de brug komen. Ook op de langere termijn."

Overigens snapt Boerman niet hoe de bedragen die het rijk presenteert tot stand zijn gekomen. Hij vermoedt dat er in de afgelopen jaren meer geld naar infrastructuur in Overijssel is gegaan dan het ministerie zegt. 

Meer dan 100 miljoen

Het ministerie zegt dat er tussen 2006 en 2051 100 miljoen euro vanuit Den Haag naar Overijssel kwam. "Als we kijken naar de N35 is daar alleen al meer dan 100 miljoen in geïnvesteerd", zegt de gedeputeerde. "Hetzelfde geldt voor de maatregelen op de N50."

Boerman heeft het ministerie om uitleg gevraagd.