Nieuws
Nieuws
Regio
Regio
Sport
Sport
Meest Gelezen
Meest Gelezen
Het weer vandaag
Weer
VVD wil opheldering van minister
Foto: RTV Oost / Rogier van den Berg fullscreen

Ook VVD wil opheldering van minister over Overijsselse bijdrage aan infrastructuur

Geplaatst 17 feb 2017 - 17:45
Gewijzigd 18 feb 2017 - 07:20

De VVD wil van minister Schultz van Haegen weten waarom Overijssel in verhouding meer meebetaalt aan infrastructurele projecten dan andere provincies. De liberalen hebben, net als het CDA, Kamervragen gesteld.

De provincie Overijssel betaalt met 76 procent veruit het meest mee aan investeringen in infrastructuur van alle provincies. Dat blijkt uit cijfers van 2006 tot 2015 die Raaltenaar Kees Huls opvroeg bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In de Randstad zijn de absolute bedragen hoger, maar is het aandeel van de provincies flink uit verhouding. Daar betaalden provincies minder dan 10 procent zelf.

Kamerleden Visser, Ten Broeke en Azmani willen van de minister onder andere weten of het klopt dat aan de hand van de 'File top-50' wordt bepaald in welke wegen wordt geïnvesteerd. 

Boerman

De VVD'ers willen ook een reactie van de minister op de uitspraak van gedeputeerde Bert Boerman bij RTV Oost. Boerman liet weten dat hij niet snapt hoe de bedragen die het Rijk presenteert tot stand zijn gekomen. De gedeputeerde vermoedt namelijk dat er de afgelopen jaren meer geld naar infrastructuur in Overijssel is gegaan dan in de tabel van het ministerie vermeld staat.

"Als we kijken naar de N35 is daar alleen al meer dan honderd miljoen euro in geïnvesteerd", zei de gedeputeerde. "Hetzelfde geldt voor de maatregelen op de N50."


Toekomst

Verder willen de Kamerleden weten welke investeringen er de komende jaren op de rol staan voor Overijssel en hoeveel de provincie en het Rijk daaraan meebetalen. Ook wil de partij weten of dit in verhouding staat met bijdragen van andere provincies.