Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Mammoet Boris wordt op dit moment gemaakt in Hoofddorp
Foto: Saske van Eerden fullscreen

'Wat Manneke Pis is voor Brussel, wordt mammoet Boris voor Borne'

Geplaatst 20 apr 2017 - 18:02
Gewijzigd 20 apr 2017 - 18:45

Ruim twintig jaar geleden werden er tijdens graafwerkzaamheden in de Bornse wijk Stroom Esch botten gevonden van mammoet Boris, waarvan tot op vandaag niks van terug te zien is in de gemeente. Daar moest verandering in komen, kunstenaar Patrick Josso kwam met een ontwerp van een levensgrote mammoet die in de zomer in Borne te zien zal zijn. 

Het skelet van Boris is de meest complete vondst van een mammoet ooit in Nederland en is te bewonderen in de Twentse Welle in Enschede. "Het is heel bijzonder dat je zo'n vondst hebt", zegt Josso. 

Het levensgrote beeld wordt op dit moment in Hoofddorp gemaakt en moet onderdeel worden van een route met meerdere 'Bornse beesten', "Met Boris en de Bornse Beesten-route wordt het gebied aantrekkelijker voor een bredere doelgroep, hiermee kan Borne zich onderscheiden. Wat Manneke Pis is voor Brussel, wordt mammoet Boris voor Borne."

Boris is bijna klaar en op 11 mei zal bergingsbedrijf Vorgers Boris vervoeren naar Zenderen, waar het beeld onderdak zal krijgen in een leegstaande hal op de Elhorst Vloedbelt. Naar verwachting wordt het beeld in augustus geplaatst achter het Bornse gemeentehuis.