Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Klaar voor de start bij het koekhappen
Foto: RTV Oost / Jaap Even fullscreen
De media wordt geladen ...

Tweehonderd kinderen koekhappen in Deventer ter voorbereiding op wereldrecordpoging

Geplaatst 21 apr 2017 - 12:30
Gewijzigd 21 apr 2017 - 15:00

Bij het begin van de Koningsspelen in Deventer hebben vanmorgen tweehonderd kinderen in sportcentrum De Scheg aan koekhappen gedaan.

Op 25 juni wordt in Deventer geprobeerd het wereldrecord koekhappen te verbeteren. Dat staat nu op 1.952 mensen, dat in Helmond is gevestigd.

Zoveel mogelijk mensen

"We hebben er een goed doel aan  gekoppeld", zegt Anajah Quentin van de Juniorkamer Deventer. "De opbrengst gaat naar de Stichting Present Deventer. En we hopen dus dat er zoveel mogelijk mensen aan meedoen.""

Het koekhappen loopt die middag als een soort domino-effect door de binnenstad van Deventer. Burgemeester Andries Heidema zal zijn tanden in de eerste koek zetten. "Daarna gaan we bijvoorbeeld door de Lebuïnuskerk, door het stadhuis, door het Bergkwartier en we eindigen op de Brink."

Generale repetitie

Het koekhappen vanmorgen gold als een soort generale repetitie voor de recordpoging in juni. "Niemand van ons heeft ervaring met iets als dit. Dus dan is het goed om het een keertje te oefenen en waar kan dat nou beter dan hier, bij de Koningsspelen", aldus Anajah Quentin.