Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Voorzitter Adriaan Visser (r) en technisch directeur Gerard Nijkamp
Foto: Pro Shots fullscreen
De media wordt geladen ...

Voorzitter PEC Zwolle benadrukt belang van laatste duels: "Degradatie zou ronduit dramatisch zijn"

Geplaatst 20 apr 2017 - 23:59

De laatste competitiewedstrijden zijn van cruciaal belang voor PEC Zwolle. Van de drie resterende duels moet er minimaal één worden gewonnen. Dat benadrukte PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser donderdag tijdens een supportersavond. "Degradatie zou een absoluut rampenscenario zijn voor de club. We moeten alles uit de kast halen om dat te voorkomen."

Visser noemde de komende duels met Heracles (thuis), sc Heerenveen (thuis) en PSV (uit) drie "bekerfinales". Vanuit financieel oogpunt zijn de belangen ook even groot als in een echte bekerfinale: "Als je de beker wint, levert dat drie á vier miljoen euro op. Als wij de komende drie 'finales' verliezen, dan zullen we drie á vier miljoen moeten bezuinigen."


Harde reorganisatie

"Dat heeft niet alleen gevolgen voor de technische staf en de spelers, maar we zullen ook naar de hele organisatie moeten kijken", vervolgt Visser. "We moeten dan een heel harde reorganisatie doorvoeren. De consequenties voor ons als club zouden ronduit dramatisch zijn."


"Beleven als bekerfinales"

De voorzitter lijkt daarmee iedereen op scherp te willen zetten voor de cruciale fase van de competitie: "Ik doe het niet zo heel vaak, maar af en toe is het wel eens goed om iedereen er nadrukkelijk op te wijzen wat er op het spel staat. Niet alleen voor de selectie en de organisatie, maar ook voor de mensen om ons heen. We spelen echt drie bekerfinales en we moeten het ook beleven alsof het bekerfinales zijn." 

• Op de supportersavond werd ook bekend dat PEC Zwolle jeugdinternational Rychaintelo Knoll kwijtraakt. De speler van Oranje onder 15 verkast komende zomer naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Knoll kwam vorig seizoen over van Zeeburgia.

Meer lezen over: