Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Het Bonhoeffer College in Enschede
Foto: RTV Oost / Rogier van den Berg fullscreen
De media wordt geladen ...

Moeder leerling Bonhoeffer College kritisch over schoolreisje naar Parijs

Geplaatst 21 apr 2017 - 07:43
Gewijzigd 21 apr 2017 - 11:40

"Moet dat je als school willen opzoeken? Een schoolreis organiseren naar de grote steden in Europa, waarvan je weet dat er een enorme terreurdreiging heerst!" 

Elaine Olde Riekerink, moeder van de 15-jarige Yoram, neemt het de schoolleiding van het Bonhoeffer College in Enschede kwalijk dat er op de vooravond van de Franse verkiezingen drie klassen met leerlingen op schoolreis zijn gestuurd naar Parijs. Daaronder haar zoon.

De hele week al ongerust

Ze was er de hele week al ongerust over. En haar bange voorgevoelens kwamen uit. De leerlingen ontsnapten gisteravond aan de dood toen er op de Champs-Élysées in Parijs een aanslag werd gepleegd en schoten zijn gelost. Daarbij kwam een politieman om het leven en raakten twee andere agenten zwaar gewond. "Je praat er de hele week over met je zoon. Dat hij moet oppassen en zich in veiligheid moet stellen als het zover komt. Gelukkig heeft hij goed geluisterd."

Yoram zat heel snel in de bus na de aanslag. Maar een groep andere leerlingen zat vast in de Eiffeltoren en maakte daar nog een bang uurtje door voordat de politie hen kwam halen en naar de bus begeleidde.

Niet meteen naar huis

Dat het Bonhoeffer College de leerlingen vandaag nog doodleuk een hele dag in Parijs laat blijven, begrijpt Elaine niet. ''Ik had verwacht en gehoopt dat ze gisteravond meteen met de bus naar huis zouden komen. Maar nee, ze bleven in het hotel vannacht en werken vandaag nog een heel programma af, met bezoeken aan het Montmartre en de Sacre Coeur. Ik snap daar niks van. Waarom nog op pad in deze omstandigheden. Ik neem dat de school heel kwalijk."

De leerlingen van het Bonhoeffer College komen vanavond met de bus terug naar Enschede.