Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Voormalige Tropische Landbouwschool te Deventer
Foto: Roelof Feijen-Wikipedia fullscreen

Voormalige landbouwschool in Deventer wordt woningbouwlocatie

Geplaatst 21 apr 2017 - 11:02
Gewijzigd 21 apr 2017 - 11:11

De ruim tien jaar geleden gesloten koloniale landbouwschool Larenstein in Deventer krijgt eindelijk een nieuwe bestemming. De gemeente is het met een ontwikkelaar eens geworden over de bouw van 29 woningen en 44 appartementen op de plek van de school aan de Brinkgreverweg. 

Een deel van de woningen en appartementen wordt geíntegreerd in bestaande rijksmonumentale gebouwen, waardoor het rijksmonument behouden blijft. In de tuin van de oude school worden stadswoningen, herenhuizen en een kleinschalig appartementencomplex gebouwd.

Karakteristiek voor Deventer
Wethouder Liesbeth Grijsen: "Het is mooi dat dit karakteristieke gebouw na een lange periode van leegstand weer een functie krijgt. We hebben afgesproken dat dit pand zijn unieke karakter behoudt."


Ontwikkelaar Andries Tolman van Larenstein Development B.V. komt onder de naam ‘Nieuwlarenstein’ met een divers woningaanbod rondom een grote gemeenschappelijke binnentuin. In het rijksmonument komen zowel huur- als koopwoningen. De grondgebonden woningen zijn allemaal koopwoningen.

Met Nieuwlarenstein willen gemeente en Larenstein Development B.V. bijdragen aan een duurzame, milieuvriendelijke leefomgeving. Zo komt er voor bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van leenauto’s, komen er plekken om fietsen te parkeren en blijft een grote groene binnentuin behouden.

Verkoop start nog dit jaar
Voor de woningbouw moet het bestemmingsplan worden aangepast. De buurtbewoners worden binnenkort geïnformeerd over de plannen van ‘Nieuwlarenstein’. De verkoop van de eerste fase start naar verwachting nog dit najaar.

Meer lezen over: