Nieuws
Nieuws
Regio
Regio
Sport
Sport
Meest Gelezen
Meest Gelezen
Het weer vandaag
Weer
fullscreen

Executieveiling kavels Megahome Almelo afgeblazen

Geplaatst 06 feb 2013 - 16:27
Gewijzigd 21 mrt 2013 - 13:08

De executieveiling van ruim honderd bouwkavels van projectontwikkelaar Megahome in Almelo gaat voorlopig niet door. De internetveiling zou volgende week woensdag en donderdag plaatsvinden.

Volgens makelaar DTZ Zadelhoff hebben andere schuldeisers rechten geclaimd en daarmee voorkomen dat de veiling doorgaat. De Rabobank in Hengelo is een grote schuldeiser van Megahome en zou de veiling hebben aangevraagd. Wanneer de veiling wel doorgaat is nog onduidelijk. Vastgoedadviseur Van Sluijs van DTZ zegt dat eerst juridisch uitgezocht moet worden of de panden alsnog geveild kunnen worden.

Grootste executieverkoop ooit

In totaal zouden 101 bouwkavels van Megahome worden geveild. Vijftien van die kavels zijn al bebouwd. Volgens DTZ zou het de grootste executieverkoop van kavels ooit worden in Nederland. De kavels liggen in Almelo, Borne, Hengelo, Rouveen en IJhorst. De veiling van zeven bouwkavels in IJhorst kan volgende week wel doorgaan.

Rechtszaken
Begin januari werd bekend dat de Almelose projectontwikkelaar Megahome in grote financiële problemen verkeert. Tegen Megahome lopen al jaren rechtszaken, aangespannen door gemeenten en bouwbedrijven. Ongeveer een kwart van het bezit van Megahome zou volgende week worden geveild.

Toon reacties

Gerelateerde artikelen:

Kort geding tegen Megahome Almelo

Emmen daagt Megahome voor rechter

Problemen Megahome in project Emmen

Megahome betaalt nog niet voor bouwgrond in Almelo

Gedwongen verkoop kavels en huizen Megahome Almelo grootste ooit

Executieverkoop kavels Megahome Almelo in nieuwbouwwijk Emmeloord

Nieuws


Nieuwe items worden geladen

laden

www.rtvoost.mobi maakt gebruik van cookies

Cookies die op rtvoost.nl en rtvoost.mobi worden gebruikt zijn bedoeld voor het beheer van statistieken, advertenties en social media. Door akkoord te gaan krijg je de website te zien zoals we die bedoeld hebben. Meer weten? Klik op informatie.

Informatie