nieuws

Ploegleider Marc Reef uit Hengelo niet blij met actie Giant-kopman Warren Barguil

Warren Barguil
Warren Barguil
Warren Barguil heeft zijn zinnen gezet op de witte trui in de Tour de France, maar de kopman van Giant-Alpecin moet zich volgens zijn ploegleider Marc Reef uit Hengelo dan wel aan de stalorders houden. "We waren teleurgesteld in Warren", vertelde Reef zaterdag voor de start van de achtste etappe.
De Franse coureur had vrijdag energie verspeeld met een nutteloze actie. "Hij ging op de eerste echte col in de Tour na 3 kilometer in de aanval, terwijl er nog zeventig man bij elkaar zat en FDJ controleerde. Hij zei dat het kwam omdat hij snelheid had van een afdaling en daarvan wilde profiteren en kijken wat er zou gebeuren."

Emotie

Volgens Reef had Barguil zo maar tijd kunnen verspelen. "Hij vergeet dat die inspanning van 30 tot 60 seconden er een is die je de rest van de rit voelt. Bovendien deed hij het op een grote versnelling, wat ook al niet zijn specialiteit is. Weet je, Warren is echt een coureur die op emotie koerst. Daar zijn we al een jaar mee bezig dat eruit te krijgen. Hij leek het kwijt te zijn, maar nu stak het weer op."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.