nieuws

Willem Greve wereldkampioen bij vijfjarige springpaarden

Willem Greve
Willem Greve
Willem Greve is zondag wereldkampioen bij de vijfjarige springpaarden geworden. Op zijn hengst Garant was de springruiter uit Markelo de sterkste in het Belgische Lanaken.
Greve bleef in de barrage, net als zeven andere combinaties, foutloos. Hij was echter de snelste en pakte daardoor de wereldtitel. Hij hield de Ier Michael Pender, die met twee verschillende paarden meedeed, achter zich. Greve rijdt pas vier maanden op Garant en heeft hoge verwachtingen van het paard. Hij mocht dankzij een wildcard meedoen aan het WK.
Bij de zesjarige paarden greep Greve net naast een medaille. Op Formidable maakte hij in de barrage een springfout en werd Greve vierde. De Ier Gerard O'Neill bleef als enige foutloos en greep het goud. Julian de Boer uit Nieuwleusen maakte één springfout op Fernando V en veroverde het zilver. 

Houtzager zesde in Wenen

In Wenen haalde Marc Houtzager de barrage bij de Vienna Masters. De springruiter uit Rouveen bleef op Sterrehof's Calimero in de barrage foutloos, maar was niet snel genoeg voor een podiumplek. Hij eindigde als zesde. De zege ging naar Harrie Smolders, die ruim 20.000 euro verdiende.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.