nieuws

Jans laat Mokhtar buiten selectie PEC Zwolle voor duel met Heracles

Youness Mokhtar doet zaterdag niet mee bij PEC Zwolle in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Het lijkt erop dat de vleugelaanvaller door trainer Ron Jans om disciplinaire redenen buiten de selectie wordt gelaten.
Wat de aanleiding is, wil Jans niet zeggen: "Dat blijft tussen Youness en mij." Mokhtar stond donderdag en vrijdag ook niet op het trainingsveld. Hij trainde individueel binnen, terwijl hij volgens Jans niet geblesseerd is.

Maar zes veldspelers op de bank
In de aanloop naar de drie laatste competitiewedstrijden haalt de coach de teugels weer aan, want ook Anass Achahbar, Calvin Verdonk, Hachim Mastour en Josef Kvida moeten de wedstrijd tegen Heracles vanaf de tribune bekijken. "We hebben besloten om de puntjes weer op de i te zetten en kiezen voor maar zes veldspelers op de bank: voor elke linie twee", aldus Jans. "Iedereen moet knokken om erin te komen en om bij de selectie te zitten."
PEC Zwolle staat op de dertiende plaats in de eredivisie en heeft vier punten voorsprong op Sparta en NEC, de nummers zestien en zeventien. PEC treft met Heracles (thuis), sc Heerenveen (thuis) en PSV (uit) echter nog drie tegenstanders uit het linkerrijtje.

Schenkveld in basis, Thomas niet
Doordat Mokhtar wordt gepasseerd keert Kingsley Ehizibue terug in het elftal. Ryan Thomas heeft wat last van zijn lies en begint op de bank. Django Warmerdam vervangt hem op het middenveld. Bart Schenkeveld start tegen Heracles als linksback. De oud-Heraclied stond begin februari, in de uitwedstrijd tegen Sparta, voor het laatst in de basis. Hij werd toen met tweemaal geel van het veld gestuurd.
Eerder dit seizoen kreeg Schenkeveld in de uitwedstrijd tegen Heracles ook de rode kaart, net als Bram van Polen. Met negen man verloor PEC Zwolle in Almelo met 3-0.
Het duel begint zaterdag om 19.45 uur en is live te volgen via RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.