Landstede Basketbal weer op voorsprong in halve finales play-offs

Landstede - Leiden
Landstede Basketbal is voor de tweede keer op voorsprong gekomen in de best-of-7 serie in de halve finales van de play-offs om de landstitel. In eigen huis won de ploeg na verlenging met 84-78 van ZZ Leiden en gaat nu met 3-2 in duels aan de leiding.
Leiden begon goed aan de wedstrijd en stond na het eerste kwart met 20-14 voor in Zwolle. In het tweede kwart wist het ook drie punten meer te maken dan de thuisploeg en bij rust was het 32-41.
In het derde kwart kwam Landstede terug in de wedstrijd en aan het einde van dat kwart was het 57-58. Vier minuten voor het einde kwam Landstede op gelijke hoogte (67-67) en even later ook op voorsprong: 70-69. Het werd 74-70 en 76-72, maar Leiden kwam terug en zorgde door een 76-76 stand voor een verlenging. Daarin bleek Landstede de betere en won het met 84-78.
Dinsdag is de zesde wedstrijd van de best-of-7 en kan de Zwolse ploeg de zege naar zich toe trekken. Als Leiden wint volgt er nog een zevende en beslissende wedstrijd.