nieuws

Programma: Nacompetitie, bekerfinale en belangrijke duels Landstede en Dalfsen

Programma deze week
Programma deze week
Het voetbalseizoen zit er zo goed als op, maar er volgt nog een toetje in de vorm van de nacompetitie. In het betaald voetbal zijn alle Overijsselse clubs uitgespeeld, maar daaronder zijn er nog genoeg wedstrijden te spelen. Ook bij vrouwenvoetbal, basketbal en handbal gaan beslissingen vallen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste duels.

Amateurvoetbal

De nacompetitie gaat deze week van start. Staphorst is de hoogste Overijsselse ploeg die deelneemt aan de play-offs. De ploeg gaat strijden voor een plek in de 3e divisie en begint vanavond in eigen huis in de halve finales tegen Ter Leede. De return is volgende week dinsdag.
Zaterdag komt Staphorst ook nog in actie. Dan speelt het de finale van de districtsbeker Noord tegen SC Genemuiden. Staphorst kan voor de tweede keer op rij de beker winnen.
Olde Veste'54 gaat een stapje lager proberen de hoofdklasse te bereiken. De ploeg gaat op bezoek bij WHC. Oranje Nassau is de derde ploeg in de poule. Het vervolg van de wedstrijden is afhankelijk van het resultaat van vanavond. De winnaar van de poule van drie speelt de winnaar van een poule met Kloetinge, Smitshoek en XerxesDZB een dubbele finale om een plek in de hoofdklasse.
Donderdagavond strijden Luctor et Emergo en Schalkhaar op het veld van Excelsior'31 om de titel in de 2e klasse J. Luctor kreeg al enkele mogelijkheden om de titel te pakken, maar wist de laatste vier duels niet te winnen. Een beslissingsduel moet nu dus bepalen wie de kampioen wordt en wie er nacompetitie gaat spelen.

Vrouwenvoetbal

De kans is groot dat FC Twente Vrouwen vrijdag de titel kwijtraakt aan Ajax. De Amsterdammers hebben, met nog twee duels te spelen, een voorsprong van vijf punten op de Enschedese dames. Bij winst tegen ADO is Ajax de nieuwe kampioen. Bij een gelijkspel of nederlaag van Ajax heeft Twente in de laatste speelronde van volgende week nog een kleine kans.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt deze week drie van de vier wedstrijden in de finale om de landstitel tegen Donar. Die ploeg won zaterdag de eerste wedstrijd van de best-of-7 in eigen huis met 80-45 van de Zwolse ploeg. Als het de komende drie duels (dinsdag, donderdag en zondag) ook wint is het landskampioen. Landstede kan extra duels afdwingen als het een of meerdere van de wedstrijden deze week wint.

Handbal

Ook de dames van Dalfsen strijden nog om de landstitel. Nadat de eerste wedstrijd in de best-of-3 tien dagen geleden verloren ging tegen VOC Amsterdam, won het afgelopen zondag in eigen huis de tweede wedstrijd en dus moet een derde de beslissing brengen. Die wedstrijd is komende zaterdag in Amsterdam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.