nieuws

VIDEO: Bram Tankink twijfelt of hij ook volgend jaar nog wielrenner is

Bram Tankink
Bram Tankink
Wielrenner Bram Tankink uit Haaksbergen weet nog niet of hij volgend jaar nog in het peloton fietst. De NOS vroeg de 38-jarige renner van Lotto-Jumbo gisteren na de langste etappe in de Giro d'Italia van dit jaar hoe zijn toekomst eruit ziet.
"Het gaat goed, ik rijd goed, maar ik ga geen beloftes doen of ik nog een jaar doorga. Dan staat het morgen in de krant, nee joh. Nee, ik weet het nog niet." Als er gevraagd wordt wanneer hij de beslissing gaat nemen komt hij toch even op die woorden terug: "Misschien is die beslissing voor mezelf al gevallen, dat kan natuurlijk ook. Maar anders na de Giro ergens."

"Wacht op hoogtepunt"

Met een knipoog gaat de wielrenner, die vooral knecht is en zelf nooit voor de prijzen mag rijden, verder: "Ik zit altijd nog te wachten op dat hoogtepunt waarop ik kan stoppen. Ik wil eind van het jaar naar Nepal toe. Met de mountainbike. Een berg van 5.400 meter hoog. Dat is natuurlijk ook een 'hoogtepunt', hè?"

"Wat doe ik hier nog?"

Later geeft hij weer aan zijn keuze nog niet helemaal gemaakt te hebben: "Ik vind het aan de ene kant nog zo leuk en aan de andere kant denk ik soms ook als je zo afziet in het peloton en zo richting die eindsprint, wat doe ik hier nog? Ik ben 38, ik zou ook gewoon in een zetel kunnen zitten, televisie kijken. Het is zo moeilijk, tegenstrijdig."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.