Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Danny Holla
Foto: FC Twente Media/ Frank Hillen fullscreen

Middenvelder Danny Holla tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

Geplaatst 19 mei 2017 - 18:29
Gewijzigd 19 mei 2017 - 20:08

FC Twente heeft de eerste selectie voor komend seizoen versterkt met Danny Holla. De 29-jarige middenvelder tekende vrijdagmiddag in De Grolsch Veste een contract voor drie seizoenen. Holla komt transfervrij over van PEC Zwolle.

Holla doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde in 2006 in de eerste selectie van de club. Na een half op huurbasis voor PEC Zwolle te hebben gespeeld, keerde Holla begin 2008 terug in Groningen. Na vier seizoenen in de hoofdmacht te hebben gespeeld, speelde Holla vervolgens voor VVV-Venlo, ADO Den Haag, het Engelse Brighton & Hove Albion en keerde begin vorig seizoen terug bij PEC Zwolle. Holla speelde tot dusver 274 competitieduels in het betaald voetbal en scoorde daarin 43 keer.

"Hele mooie stap"

"FC Twente is een grote club met een trouwe achterban, dat heeft iedereen afgelopen seizoen wel kunnen zien", vertelt de middenvelder op de clubwebsite van de Enschedeërs. "Tijdens mijn gesprekken met de club had ik snel een klik en een goed gevoel. Met mijn ervaring hoop ik ook een belangrijke bijdrage te leveren aan het team met jonge spelers. Ik heb een mooie tijd in Engeland gehad, maar het was dit seizoen ook fijn om weer in Nederland te spelen. Dat dit volgend seizoen bij FC Twente is, is voor mij een hele mooie nieuwe stap."

Ook directeur Jan van Halst is in zijn nopjes met de komst van de middenvelder: "We zijn blij met de komst van Danny Holla. Hij is een ervaren middenvelder. Naast zijn voetbalkwaliteiten, brengt hij ook een winnaarsmentaliteit met zich mee."Meer lezen over: