Landstede Basketbal kan zege op Donar geen vervolg geven

Landstede Basketbal heeft niet voor de tweede keer op rij kunnen winnen van Donar in de finale om de landstitel. De ploeg uit Groningen won vanmiddag in Zwolle en zette daardoor de stand in de best-of-7 op 3-1. Donar heeft nog een zege voor de titel.
Het begin van het duel ging gelijk op. Na het eerste kwart had de thuisploeg een voorsprong van twee punten te pakken: 20-18. Ook in het tweede kwart bleef het verschil klein. Donar begon goed, maar het was Landstede dat bij rust met 33-30 voor stond. In het derde kwart sloeg de ploeg uit Groningen echter een gat en stond het met twaalf punten voor: 44-56. Die klap kwam Landstede niet meer te boven. Sterker nog, Donar liep verder uit en won de vierde wedstrijd met 76-48. Het kan daardoor donderdag de titel pakken. Als Landstede dan wint volgt er een zesde duel.