nieuws

Iwan Spekenbrink over zware dag Tom Dumoulin: "De Giro is zeker niet verloren"

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin
Team Sunweb-teammanager Iwan Spekenbrink uit Markelo zag dat Tom Dumoulin vandaag een zware dag had in de Giro d'Italia. De klassementsleider verloor door een sanitaire stop ruim twee minuten, maar heeft de leidende roze trui nog om de schouders. Spekenbrink was echter na afloop tegenover De Telegraaf vooral positief over de prestaties van zijn kopman.
"Het klinkt misschien raar, maar Tom Dumoulin heeft op mij een heel sterke indruk gemaakt", aldus Spekenbrink. "Als je ziet hoe hij in z’n eentje de laatste klim op heeft gereden en nauwelijks tijd heeft verloren ten opzichte van alle favorieten, dan heeft hij een heel sterke klim gereden. Vincenzo Nibali en nairo Quintana waren uiteindelijk niet echt veel beter. De Giro is zeker niet verloren."

Herpakken en vechten

Hij vervolgt: "Psychologisch is het heel belangrijk dat Tom de roze trui om zijn schouders houdt. Die trui staat symbool voor een winnaar, die geeft onbewust kracht. Natuurlijk is het doodzonde dat je op deze manier heel veel tijd verliest. Het zal even herpakken zijn en we zullen moeten vechten. Van tevoren hadden we getekend voor een scenario na de rit over de Stelvio met Tom in het roze met 31 seconden voorsprong op Quintana. We blijven bij ons plan, want alles is nog te winnen. We blijven vol voor de eindzege gaan."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.