nieuws

Tom Stamsnijder mag hopen op eerste Tour-deelname, Timmer ook op de lijst

Tom Stamsnijder en Albert Timmer maken kans op deelname aan de Tour de France. De Overijsselse wielrenners zitten in de voorselectie van Team Sunweb voor de Ronde van Frankrijk. Voor Stamsnijder (32) zou het zijn eerste deelname aan de Tour worden.
De ploeg van manager Iwan Spekenbrink uit Markelo, die onder Duitse licentie rijdt, maakte donderdag bekend dat de Australische sprinter Michael Matthews en de Duitser Nikias Arndt al zeker zijn van een plek in de negenkoppige selectie van de Tour. De komende weken worden de overige zeven plekken ingevuld. 

Zes Nederlanders

Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder (Bornerbroek), Laurens ten Dam, Mike Teunissen en Albert Timmer (Hardenberg) zijn de Nederlandse kanshebbers voor een plekje in de formatie van Sunweb. De Franse klimmer Warren Barguil is de beoogde troef voor het klassement. Barguil maakte onlangs in het Critérium du Dauphiné zijn rentree, nadat hij een maand eerder in Romandië een bekkenbreuk had opgelopen. Tom Dumoulin, die onlangs de Giro won, doet niet mee aan de Tour.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.