nieuws

Sunweb-manager Iwan Spekenbrink ziet Barguil winnen op nationale feestdag

Warren Barguil wint op Quatorze Julliet
Warren Barguil wint op Quatorze Julliet
Teammanager Iwan Spekenbrink uit Markelo heeft met Sunweb de eerste zege van de Tour de France binnen. De Fransman Warren Barguil schreef vrijdag de dertiende etappe op zijn naam en dat deed de hij op de nationale feestdag van zijn land, Quatorze Juillet.
In een korte maar zware bergrit won Barguil in zijn bolletjestrui de sprint van een groep van vier, voor de Colombiaan Nairo Quintana en de Spanjaarden Alberto Contador en Mikel Landa. De Italiaan Fabio Aru finishte achter de koplopers in een groep met Chris Froome en behoudt de gele trui. Zaterdag volgt een rit naar Rodez over een heuvelachtig parcours. Daarin is Michael Matthews, de kopman van Sunweb, een van de favorieten. 

Lammertink en Timmer nog in koers

Katusha-renner Maurits Lammertink probeerde vandaag mee te gaan in de ontsnapping, maar de debutant uit Enter kreeg samen met zijn medevluchters geen ruimte van het peloton. Albert Timmer heeft dus met Sunweb de eerste ritzege binnen en het ziet ernaar uit dat de knecht uit Hardenberg ook zijn zevende Tour de France gaat uitrijden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.