Deventer atlete Eefje Boons klaar voor de start op het WK in Londen

Ze staat aan de start morgen van de 100 meter horden op het WK atletiek in Londen; Eefje Boons uit Deventer. Vorige maand liep ze bij de Diamond League-wedstrijd in Lausanne de limiet voor de mondiale titelstrijd. Boons finishte als zevende in 12,98 seconden, precies de limiet voor het WK.
Voor Boons was de tijd ook een persoonlijk record. Ze had op die discipline nog niet eerder een tijd onder de 13 seconden gelopen."Dat was echt ongelooflijk gaaf!" Daarna won de Deventer atlete ook het Nederlands kampioenschap 100 meter horden.

Havermout

Boons is het afgelopen jaar anders gaan eten en anders gaan trainen. "Ik probeer minder koolhydraten te eten en juist meer eiwitten. Ik start de dag met havermout, met melk en honing. Daar kan ik lekker lang op trainen."
Tijdens die trainingen heeft ze meer krachtoefeningen gedaan. "Opdrukken, optrekken, met gewichten aan de gang. Ik heb mijn bovenlichaam en m'n benen sterker gemaakt." Het resultaat mag er alvast zijn met deelname aan het WK.

Start

Waar Boons op blijft trainen is de start. "Mijn voeten moeten dichter bij de grond blijven en ik moet langer naar de baan durven kijken, in plaats van vooruit."
De atlete hoopt op het WK wederom onder de 13 seconden te lopen. "Het zou mooi zijn als ik een ronde verder kan komen." Ondertussen blijft ze hard door trainen, want ze droomt over deelname aan de Olympische Spelen over drie jaar in Tokio.