PEC Zwolle wint in eigen huis seizoensopener van Roda JC

PEC Zwolle heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In de seizoensouverture werd Roda JC in het eigen MAC3Park stadion met 4-2 verslagen.Â
Na een minuut stilte voor de overleden oud-speler Jan Westerbeek werd het eredivisiezoen van PEC in gang gezet. De eerste kans was voor de bezoekers en kwam op naam Vancamp, die de Boer op zijn weg vond. Ook PEC was dichtbij de eerste treffer, maar Saymak en Namli konden niet afdrukken. Halverwege de eerste helft kwam Roda op 0-1 via Gustafson, die na balverlies van Saymak de openingstreffer binnen kon schieten. Op slag van rust kwam PEC Zwolle op 1-1 dankzij een rake kopstoot van Marcellis.
In de tweede helft ging PEC beter spelen en kwam met de hulp van Roda al snel op voorsprong. Invaller Auassar tikte de bal in eigen doel. Tien minuten later kregen de bezoekers een strafschop nadat Van Polen Rosheuvel neerlegde. Gustafson maakte geen fout van elf meter: 2-2.
De marge werd daarna door de thuisploeg snel hersteld via Saymak, die met een bekeken lob voor de 3-2 zorgde. Een kwartier voor tijd schoot Van Polen met enig fortuin de 4-2 binnen en daardoor was de eerste zege van PEC Zwolle een feit. Dat lukte overigens vorig seizoen pas na acht wedstrijden.

PEC Zwolle - Roda JC 4-2

0-1 Gustafson (22)
1-1 Marcellis (45+1)
2-1 Auassar (52/eigen doelpunt)
2-2 Gustafson (62/strafschop)
3-2 Saymak (66)
4-2 Van Polen (74)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Gustafson
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Thomas, Saymak (Israelsson/90), Bakker (Reijnders/90); Namli, Parzyszek (Nijland/76), Mokhtar.
Roda JC: Jurjus; Kum (Auassar/46), Ananou, Werker (Ndenge/70), v.Peppen; Gnjatic, El Makrini, Gustafson, Paulissen (Van Velzen/63), Vancamp, Rosheuvel.