nieuws

Damien Oosting uit Enschede Nederlands kampioen wakeboarden

Hij is pas dertien, maar loopt met een wakeboard onder z’n arm al als een zelfverzekerde ‘surfdude’ rond langs de baan bij Het Rutbeek. Damien Oosting uit Enschede doet in zijn leeftijdscategorie mee met de beste wakeboarders van Nederland. Vorig jaar werd hij Nederlands kampioen en dit weekend mocht hij in zijn achtertuin zijn titel verdedigen. En dat deed hij met succes.
In aanloop naar de NK keken we mee met een spectaculaire training van Damien, te zien in de video. Daar laat hij de ene na de andere fraaie truc zien. “Het is gewoon proberen, proberen, proberen”, zegt hij. Om vaart te maken, stuurt hij zijn wakeboard opzij. Dan sleurt de kabel hem mee en gebruikt hij de snelheid die ontstaat om meters hoog de lucht in de vliegen.
“Wakeboarden is anders dan veel andere sporten”, zegt Damien. Want als ik dus zo’n mooie ‘trick’ doe en die lukt, dan juichen andere wakeboarders ook voor me. Dat gebeurt echt niet bij voetbal ofzo.”
Damien werd zondag Nederlands kampioen in de categorie tot 15 jaar. Op het podium stond nog een wakeboarder uit Enschede, Florian Groenen. Hij pakte brons. En op het NK bij Het Rutbeek was er meer succes uit Enschede. In de hoogste categorie bij de vrouwen was er zilver voor Maxine Sapulette uit en bij de mannen pakte Sjors van de Kerkhof brons.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.