Eerste prijs ooit voor Landstede Basketbal na winst in Supercup

Landstede Basketbal heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis een prijs gewonnen. Tegen Donar werd verrassend de Supercup gewonnen. In Groningen was de ploeg uit Zwolle met 69-75 te sterk.
Landstede Basketbal verloor vorig jaar zowel de strijd om de landstitel, als de nationale beker van Donar. Net als in 2016 was de ploeg uit Groningen in de strijd om de landstitel met 4-1 te sterk. Ook in Martiniplaza begon Donar donderdag beter. Bij rust stond het 39-31.
In het derde kwart begon het beter te lopen bij de ploeg van Herman van den Belt. De Zwollenaren pakten plots de voorsprong en zo stond het opeens 52-59. Voor Landstede Basketbal was het pas de eerste wedstrijd van het seizoen, terwijl Donar al een rits Champions League duels achter de rug had.
Dat begon de thuisploeg in de slotfase te voelen. Donar kwam in het laatste kwart weliswaar terug tot één punt, maar Landstede Basketbal hield stand waardoor het de eerste prijs uit de clubgeschiedenis te pakken heeft.