nieuws

Programma: Hervatting eredivisie, opnieuw derby in hoofdklasse, Europees handbal

Programma deze week
Programma deze week
Na de interlandperiode gaat de eredivisie komend weekend verder met speelronde acht. Ook in de andere sporten is er weer genoeg te beleven. Hieronder een overzicht van het programma van deze week.

Betaald voetbal

De eredivisie gaat dus weer verder. PEC Zwolle gaat zaterdag als nummer vier op bezoek bij kampioen Feyenoord, de huidige nummer twee. Zondag ontvangt Heracles Vitesse in het Polman Stadion en FC Twente gaat die middag op bezoek bij Willem II.
In de Jupiler League speelt Go Ahead Eagles op zondag. De ploeg gaat dan op bezoek bij De Graafschap. In de 2e divisie speelt HHC zaterdag thuis tegen koploper Katwijk.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse B staat voor de tweede week op rij een Overijsselse derby op het programma. Berkum ontvangt Staphorst in Zwolle. Koploper Excelsior'31 gaat op bezoek bij NSC Nijkerk en Genemuiden speelt bij Eemdijk.
Op zondag staan er in de 3e divisie uitduels op het programma voor HSC'21 en Quick'20. De ploeg uit Haaksbergen speelt bij HBS en Quick gaat op bezoek bij Hercules op zoek naar de eerste zege. In de 2e klasse J zondag staat de Hengelose derby tussen Achilles'12 en ATC'65 op zaterdagavond op het programma en ook SDC'12 - Bon Boys wordt op zaterdag gespeeld.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen staat de topper tussen PSV en koploper FC Twente in de eredivisie op het programma. PEC Zwolle speelt pas op zondag. Het gaat dan op bezoek bij kampioen Ajax.

Basketbal

Landstede Basketbal heeft deze week een dubbel programma in de Dutch Basketball League. Donderdag speelt de ploeg in eigen huis tegen Rotterdam en twee dagen later gaat het op bezoek bij Aris Leeuwarden.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen spelen zaterdag het eerste duel in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup. DHK Banik Most komt naar Overijssel. Een week later is de return in Tsjechië. De winnaar van de dubbele confrontatie plaatst zich voor de derde voorronde, de laatste stap voor de groepsfase.

Squash

Woensdag begint de squashcompetitie in de eredivisie bij de heren. Coulisse/Twente is de titelhouder, maar is door het oneven aantal van 7 ploegen vrij in de eerste speelronde. De ploeg komt op 25 oktober voor het eerst in actie tegen Victoria.

Waterpolo

Voor de waterpolodames gaat komend weekend de beker beginnen. Overijssel wordt door twee ploegen vertegenwoordigd. In poule A speelt OZ&PC tegen VZ Haerlem en De Zaan. In poule B komt Het Ravijn in actie tegen Het Y, PSV en ZPB. Voor de mannen van Het Ravijn begint de beker een week later. De ploeg staat dan tegenover AZC.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.